fredag, september 21, 2012

Sossarna och RUT

Läser i dagens DN om Leif Pagrotskis skatteutredning för socialdemokraterna. Det är allmän spännande att läsa att nu finns inga egentliga egna idéer utan nu är det anpassning som gäller. En av de roligare formuleringarna är följande:

”Rut underlättar vardagen för många människor och har också visat vissa positiva effekter för sysselsättning och minskat svartarbete”, skriver han i rapporten.

Det är väl första gången som någon ledande socialdemokrat erkänner det som varit ett uppenbart faktum för alla andra sedan länge. Att han sedan beskriver mer än 10 000 jobb som marginella det är ju bara kränkande för alla dem som fått ett jobb tack vare RUT reformen! I en radio intervju säger han att jag skulle ju aldrig infört denna reform, men den är ju ändå till nytta för medborgarna så vi bör nog inte ta bort den....Tala om att vara anpasslig och inte stå för sin åsikt. Men en intressant fråga är nu:

- Vad säger alla de som i talarstol efter talar stol talat emot RUT reformen och beskrivit dem med förminskande och försök till förnedrande ordalag, kommer de att vara lika anpassliga som Leif P, man kan tvivla!!

Men den som tror att utveckling av tjänstesektorn i vårt samhälle är en viktigt del i vår utveckling bör nog inte överväga att rösta S, därför man är fortfarande uppenbart kvar i tillverkningssamhällets logik - inte tjänstesamhället!

Läs gärna DN

Inga kommentarer: