fredag, mars 21, 2008

Intensiv vecka

Det har varit en intensiv vecka med regionsjukvårdsnämnd i Linköping, möte med Christina Husmark Persson på SKL, regionförbundsmöte i Högsby mm mm.

Två saker har särskilt fastnat från denna veckan:
- Möte med Christina Husmark Persson. Ledande politiker som man möter är ofta engagerade och intensiva personer. Det är ju det som driver dem och alla oss andra som är politisk aktiva. Men om man är socialförsäkringsminister är man ju ansvarig för ett väldigt svårt område både mäsnkligt och tekniskt. Det finns nog en risk med det uppdraget att man har svårare att uppvisa glöd. Men mötet med Christina gav mig ett starkt intryck av en person som faktiskt orkar ställa frågan vad betyder förändringar vi driver för enskilda människor och hur skapar vi reella förutsättningar för att människor inte ska fastna i regelsystem, brist på rehab och lämnad åt sitt öde. Vilket har varit och är vanligt fortfarande i vårt sjukförsäkringssystem. Kombinationen av reformiver och empati gladde mig oerhört i mötet med henne i tisdags kväll. Får de nu föreslagna förändringarna sätta sig och filas till av praktiken (behöver alla reformer) kommer Christina bidragit till att ge enskilda möjlighet att komma tillbaka till arbetslivet och samtidigt strama upp systemet så att det blir rättsäkert och likvärdig över hela landet.

- I samband med regionförbundets styrelsemöte i Högsby, var vi på ungt företagandes mässa som också var i Högsby. Över 80 företag ställde ut. Det är företag som startats av gymnasister. Vilken kreativitet, lust, skaparglädje, förmåga att skapa resurser - kort skrivet - entreprenörsanda som fanns i denna gympa sal. UF är en mycket bra verksamhet för att skapa bilder hos ungdomar om att företagande är möjligt och kul. Som tur var hade jag pengar med mig till mässan. Jga kunde köpa både det ena - knäckebröd från Öland (Ölandskrisp) och det andra - glasäpplen från Orrefors. Jättekul!!

Båda dessa saker sammanfattas av engagemang och känsla, men också möjlighet till förändring. Vilken bra påskvecka!
Ha en skön påskhelg!

Inga kommentarer: