fredag, februari 22, 2008

lögn och förbannad dikt - vad är rättvisa

I dagens tidning man kan läsa att kommunalare i Emmaboda har haft aktivitet för att argumentera mot regeringens orättvisa politik. Detta är ett mantra som sossar och deras stödtrupper i facket älskar astt upprepa, trots att det inte har mycket med verkligheten att göra. Låt mig ta några exempel på den orättvisa politiken:
- alla med en vanlig månadslön, såsom en undersköterskor, sjuksköterskor, lärare, industriarbetare på FLYGT har fått minst 1000:- mer i plånboken - netto
- arbetslösheten i Sverige har sjunkit dramatiskt
- Vi har i modern tid aldrig haft så många sysselsatta i Sverige som vi har idag
- Antalet sjukskrivna sjunker mer och mer
- Mängden arbeten som erbjuds på arbetsmarknaden ökade med över 200 000 under 2007
- Antalet människor med sk försörjningsstöd minskade tydligt under 2007

ÄR DETTA ORÄTTVIST??

För mig visar det på en mycket rättvis politik som gör människor oberoende av myndighetsbeslut och politiska beslut. Man får en möjlighet att själv forma sin vardag och sin framtid. Men för socialdemokraterna räknas inte detta, trots att det var under deras tolv år vid matken som utansförskapet ökade och orättvisorna ökade. För socialdemokrater räknas bara på nivån av bidrag inte på effekterna av politiken. Det är bedrövligt att ett parti som slagits för rätten till arbete övergått till att slåss för rätten till bidrag!

Det är inte sant att politiken är orättvis om man ser till helheten och det måste man göra!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det behövs både lögn och förbannad dikt´innom politiken, även tungomålstalande-emellanåt!Vilket parti tillhör MVH Gladiatan Du??

Anonym sa...

Färgen på sidan och presentationen´säger Centern!Hur kunde jag missa det?Det finns ingen rättvisa innom politiken-så fort en rättskaffens människa får tillgång till maktens korridorer´så försvinner den, makt korrumperar,som bekant´man färgas och förförs av sin omgivning!Händer alla! MVH Gladiatan