måndag, december 05, 2011

Ett steg till

Pugh Rogefelt hade på 70-talet en skiva som hette Ett steg till, den var bra och den var en stor succé då. Den låttiteln summerar också väl det beslut vi tagit i regionfrågan idag. I landstingsstyrelsens au har vi idag ställt oss bakom ett ja till avsiktsförklaringen att bilda en sydsvensk region, men samtidigt markerat att det är bara inledningen på en process där vi inte tar slutlig ställning till regionbildning förrän mycket arbete är gjort och andra alternativ prövats i relation till syd alternativet.

Jag vet att många är fundersamma, men läget är så att en tydlig majoritet av länets kommuner har sagt ja till att gå vidare med en regionbildning söderut, men samtidigt har vi dels en minoritet av kommuner i länet som säger nej och det faktumet att Region Skåne så tydlig sagt att de har inte bestämt sig. Därför måste vi både gå vidare med en regionbildningsprocess söderut och göra ett så bra arbete som möjligt med det. Men till dess att vi och Skåne bestämt sig/oss stängs inga dörrar åt något håll.

Frågan sliter i många av våra partier, men min förhoppning är att vi på onsdag kan ta ett beslut utan omröstning där vi ställer oss bakom förslaget. Det är ett litet steg på vägen mot det alla kommuner uttalat stöd för - Kalmar län behöver gå in i en större region!


Se SR Kalmar, Västervikstidningen,

Inga kommentarer: