fredag, juli 08, 2011

Det krävs mod, det krävs Maud

Igår kväll talade Maud för sista gången i Almedalen, det var ett avskedstal av rang och som DN konstaterar med en kraft som om hon vara på väg att starta om igen!

Nybyggarlandet Sverige är det begrepp Maud och Centerpartiet myntat under den förnyelse ro ess som nu drivs i partiet. Det var en stor poäng att lyfta fram hur ofta vi i debatten och i våra vardagliga samtal slarvar med orden och förknippar våra invandrare med negativa begrepp men nästan aldrig med positiva trots att det skulle kunna vara lika relevant. Det är invandrare som står för en stor del av personalen i välfärdens olika grenar och utan invandring skulle Sverige krympa, både i antal, men framförallt i utvecklingsförmåga och energi. Det var underbart att Maud lyfte fram detta i sitt sista stora publika tal, det är något för partiet att gå vidare med!

Men Maud har stått för mod och ibland har modet varit så inopportunt så att mod har stavats Maud. Ett sådant exempel var när hon, när alla andra ville spendera pengar på Saab, formulerade sig tydligt med att man ska vara försiktig med skattebetalarnas pengar. När hon påminde om det igår kväll fick hon kvällens för att inte skriva veckans varmaste och längsta applåd. Det var inte en applåd för en retorisk finess det var en applåd för en viktig politisk insats!

Det återstår tre talare i Almedalen, men jag tror faktiskt de alla tre får svårt att nå Mauds energi, engagemang och kraft i sina tal - Maud blev igår årets Almedalsregent!

Läs Expressen och Dn

1 kommentar:

Mikael.R.Nilsson sa...

Nej christer Ohly visade i tisdags vad skåpet ska stå ett mycket bra tal. så bra så strömmen gick