onsdag, april 16, 2008

Det blir tåg

Idag hade vi, som jag tidigare skrivit om, överläggning med KLT om den framtida tågtrafiken i länet. KLT´s vd redovisade att det nu börjar lösa upp sig. Det gemensamma och entydiga beskedet var från mig och Anders Henriksson var att tågtrafiken Emmaboda - Karlskrona ska fortsätta, även om det återstår att få ett helt färdigt avtal med Blekingentrafiken.
Det som också redovisades var den positiva satsning som från och med 2009 sker på Kust t Kust. Vi får fler förbindelser morgon och kväll och Kalmar får regional trafik kvällstid, nu kommer man kunna göra något i kalmar på kvällen och åka hem till exempelvis emmaboda. Efterlängtat! Liksom att det blir tidigt morgontåg till kastrup och möjlighet att åka hem sent när man kommer med ett kvällsflyg. Mycket bra!

Känns bra att denna viktiga trafik får ett lyft kommande år, det kommer bidra till en positiv utveckling i vår region. Nu återstår för regeringen att säkra investeringen i järnvägen så att vi får kvalitet i trafiken emmaboda - karlskrona, det som en sosse regering inte klarat på 45 år bör en alliansregering klara av!!

Inga kommentarer: