onsdag, april 14, 2010

Socialistiska genusglasögon - nytt språk!

I går hade det röd-gröna gänget sk valupptakt i Kalmar inför landstingsvalet. Och i dagens Barometern (tyvärr ej på webben) så refereras några intressanta saker. Det är värt att notera ett nytt språk från vänster håll. Vänsterpartiets nya företrädare säger att nu ska man ha de socialistiska genusglasögonen på sig i arbetet med jämlikhet och jämställdvård. Jag vet inte om det är kritisk mot den nuvarande vänsterledaren, men han hade aldrig uttryckt sig så... Dessutom har han tillsammans med övriga röd-gröna gänget begravt hela det arbete jag var med att initiera hösten 2005 och jämställdvård är idag ett helt bortspelat begrepp i Landstinget i Kalmar län. Om det är den praktiska innebörden av socialistiska genusglasögon vet jag inte, men jag misstänker det och då är det ord men ingen handling som gäller även i fortsättningen.

Men en sak ska det röd-gröna gänget ha beröm för och det är att man nu är tydliga med att det är de socialistiska glasögonen som plockas fram inför nästa mandatperiod - det tror jag är en bra väljarupplysning, frågan är dock vad miljöpartiets väljare tycker om det?

1 kommentar:

Axel sa...

Bra att detta påpekas. Någon gång måste väl också miljöpartiets väljare inse, att de konfronterar sig med ulvar i fårakläder - dock händer det att fårakläderna åker av som i det aktuella exemplet.