tisdag, april 20, 2010

När svansen bestämmer!

Idag har den röd-gröna alliansen meddelat vilken politik de har för att lösa trafikproblemen runt Stockholm - ingen alls....Istället säger man att vi är så oense att så det får bli en folkomröstning för att döma av vår konflikt. Det är imponerande att i DN och Aftonbladet  läsa hur fantastiskt bra detta är, tala om att skyla över sin egen oenighet och försöka begrava en fråga.

Men verklighet är ju att detta är ett djupt odemokratiskt förhållningssätt. Det finns idag en majoritet i riksdagen på ca 90% för att äntligen lösa det som inte är enbart Stockholms trafikproblem utan faktisk ett stort bekymmer för alla som vill passera Stockholm utan att dras in i staden, som man nu måste. Och i framtiden ska fortsättas med om V o MP får bestämma. Det är odemokratiskt att 10% ska bestämma för övriga 90 %, det är också odemokratiskt att folkomröstningen enbart ska omfatta enbart Stockholmarna eftersom frågan berör stora dela av landet..

Men det är ju också så att detta visar att Socialdemokraterna nu inlett en vandring bort från utvecklings- och tillväxtfrämjande lösningar, man är helt i händerna på V o MP´s syn att problemen med biltrafik ska lösas genom förbud och dålig infrastruktur istället för ny teknik och nya bränslen.

Det är lite illustrativt att en dag som denna påminna om att det förslag till Miljöbilspremie som Centerpartiet drev i valet 2006 har lett till den största miljöbilsförsäljningen i världen i Sverige. . Det var den lösning som Mona Sahlin då kallade föraktfullt för ER ( centerpartiets och Allianspartiernas) miljöbilspremie. Nu ser vi än klarare deras alternativ - förhindra biltrafik. Miljöpartiets avskärmningspolitik har idag fått ännu en framgång. Vart är Socialdemokraterna på väg?

Läs gärna följande bloggar som också kommenterat detta: Pierre Edström, Politikerbloggen, Sebastian Hallen, Broman, Anders W Jonsson.

Inga kommentarer: