torsdag, april 22, 2010

Lex Akko - när man inte förstår sin uppgift!

Det var med viss (underdrift) förvåning jag läste Barometern häromdagen, där det kunde läsas att MP´s vice ordf i regionförbundet hade deltagit i Konstföreningens årsmöte och haft synpunkter på både det ena och det andra. På fråga om vem hon företrädde och om hon var medlem var svaret nej - utan hon företrädde regionförbundet. Nu var ju verkligheten den att hon hade inget mandat att företräda regionförbundet och regionförbundet, oavsett vem det skulle vara, lägger sig inte i enskilda föreningars inre liv, det måste medlemmarna i berörd förening sköta!

Men för mig handlar detta om en politiker som inte förstått sin uppgift och roll. Det är dessutom inte första gången vice ordföranden från MP skapar oklarheter. En tidigare gång var i samband med en utrikes resa där det i det närmaste slöts avtal med annat land, helt utanför det uppdrag hon hade. Det har redan lett till policy beslut i Regionförbundet. Än en gång utlöser samma politiker behov av policy beslut på ett område som alla andra förtroendevalda begriper. Vi behöver ingen ny Lex Akko, vi behöver en vice ordförande som förstår sin politiska uppgift.

3 kommentarer:

Lotta Nilsson sa...

Minns när miljöpartiet "gick över lik" för att få topposter i landsting och region. Vad har hänt sedan dess? De pratar, tycker och lägger sig i sådant som är långt utanför politikens område. Mp-beteendet och en stundande Valborgsmässoafton för mina tankar till de där billiga opålitliga häxtjuten till raketer som fanns en gång i tiden. Det enda man visste var att det skulle göra ont i öronen och att man garanterat skulle bli besviken.

Akko sa...

Kulturpolitiken ligger mig varmt om hjärtat och jag har följt Kalmar Konstmuseums resa allt sedan invigningen. En framgångs resa som gått från 30 000 besökare till 100 000 besökare med internationellt gott ryckte och status och image tack vare engagerade medarbetare och förutsätter jag , en lika engagerad styrelse.

Jag kan bara konstatera att jag var ensam representant och uppenbarligen första regionalpolitisk engagerad som någonsin visat sig på ett årsmöte hos Kalmar konstförening.

Detta i en förening där vi som offentlighet regionalt finansierar verksamheten med 4.7 miljoner kronor reglerat via avtal för det regionala konstuppdraget. Det ska tas som ett genuint ansvarstagande och engagemang på förekommen anledning från min sida. Naturligtvis med uppdraget som vice ordförande trots centerns uppenbara frustration över miljöpartiets mandat i regionpolitiken.

Peter Krapotkin sa...

Är det någon som missförstått sina uppgifter i politiken så är det väl
Andreas Carlgren och Eskil Erlandsson !!
Andreas som utbildad biodynamiker driver en miljöpolitik som går på tvärs av allt han förespråkat före sin regeringspost ! A deal with the devil ?

Eskil kramar GMO-Monsanto som det vore hans svärmor.Konsumenterna vill inte ha GMO och numera ej heller Kalmar kommun.

Vem har verkligen missförstått sin uppgift,
tycker du ?
Lyssnar ni Centerpartister på några andra än giriga storbönder ?