fredag, april 30, 2010

5 tips för ett bra 1:a majtal

I morgon är det 1:a maj och mina vänsterinriktade motståndare ska hålla stora och fina tal som ska elda massorna, om det nu kommer så många? Jag har en del tips till Landstingsstyrelsensordförande som ska hålla tal i Västervik om vad han borde lyfta i sitt tal när han nu är i Västervik:
1) Alla påståenden om att Allianspartierna har en dold agenda för Västerviks sjukhus är lögn och förtal!
2) Tack vare det mycket goda arbete som gjordes under förra mandatperioden har vi under de senaste tre åren inte behövt vidta några större åtgärder för att pressa tillgängligheten till vården. Den strategin som Allianspartierna la fast har vi vårdat och det har givit Kalmar län väldigt korta väntetider till vården.
3) Ekonomin i landstinget är stabil och orsaken till det är Allianspartiernas ansvarstagande under förra mandatperioden och att vi suttit still i båten och vårdat det de gjorde. Vi är dock ledsna för att vi bröt vallöftet om att höja patientavgifterna.
4) Vi beklagar att vi inte klarat av att utveckla psykiatrin i länet på det sätt som skulle behövts - det drabbar patienter i länet och det var en orättvis reform.
5) Alla trodde att vi lovade att införa heltid en rättighet, deltid en möjlighet, men det var som ni alla förstått en missuppfattning. Det vi lovade, var en ambition som blev en möjlighet om pengar finns, att kanske få höja sin sysselsättningsgrad för ca 30 personer i landstinget. Men det tycker vi är rätt bra! Alla andra tolkningar av det vallöftet är en orimlighet!

Ja här är beståndsdelarna till ett bra 1:a maj tal, men det är väl att hoppas på för mycket att det kommer att hållas!;)
Ha en skön Valborgshelg!!

Inga kommentarer: