fredag, februari 05, 2010

Hoppfullt om grön energi

Lyssnar till Tomas Kåberger GD för Energimyndigheten som talar om att den gröna energimarknaden är redan här och gör det på ett mycket trovärdigt sätt.
Visste du
att i Asien byggdes mest vindkraft i världen förra året
att tillväxten av solenergi är den tredje största nya energikälla i Europa
att vindkraften växte med 50% förra året
att vi hade nästan 60% av elkonsumtionen från från förnybara energikällor

Listan kan göras jättelång, men i tider när många försöker förskjuta fokus mot kärnkraftsdiskussioner är det skönt att kunna visa att utvecklingen med de beslut Centerpartiet medverkat till leder till att vi går mot en fungerande grön energimarknad i Sverige och att det runt om i världen finns en positiv utveckling mot hållbar energiproduktion!! Det finns hopp!

1 kommentar:

Anders sa...

Hej,
lyssnade också till Kåbergers presentation. Det var mkt intressant, men en aning felvinklat. De staplar som han visade om solenergins framfart handlar om installerad effekt. Skulle man prata om energi så är det en helt annan bild. Liknande symptom med vindkraften. Så om man vill vara elak så kan man säga att det byggs en hel del sol och vind, men tyvärr genererar det inte så mycket energi. Dessutom så håller ju kärnkraft på att byggas i många länder, så den dagen dessa reaktorer kommer igång så är det ju en helt annan trend. Så nog får man säga att Kåberger gav en ganska snedvinklad och politisk bild. Säkert populär i mångas ögon, men inte särskilt korrekt mot verkligheten.