söndag, maj 09, 2010

Upp till kamp för höjda skatter och mindre arbete

Ja jag vet inte om det är en helt heltäckande sammanfattning av Vänsterpartiets kongress, men läser man DN, Expressen och SvD så tror jag att det är ganska nära sanningen. Jag måste säga att jag tycker det är bra att Vänsterpartiets kongress är så tydliga med vad man vill, för det berättar något om vad som kommer vara Lars Ohlys ingång i varje förhandling om olyckan är framme och vi får ett regeringsskifte.

Han kommer inleda ungefär så här:
- Ok Mona - hur mycket får jag höja skatten med denna gången, du vet jag kan inte komma tillbaka till partistyrelsen och säga att vi inte höje skatten - det går bara inte! Sedan vill jag att vi ska höja något bidrag och börja minskar arbetstiden, därefter är jag beredd att tala om allt annat!

Även om det var så att Ohly fick ge sig i förhandlingarna nu i vår om jobbskatteavdraget och ett antal andra skatteförändringar så TRO inte att han efter denna kongress har lagt ner vapnen. Han kommer aldrig argumentera för att minska skatteuttaget - alltid höja det - Det är en sanning som står helt klar efter vänsterpartiets kongress. Uppgörelsen med S och MP var under tvång, när det väl sitter i regeringen kommer Ohly och hans kamrater ha en helt annan förhandlingsposition - det kommer ge oss högre skatteuttag under nästa mandatperiod - tro inget annat. Det enda sättet att undvika detta är att förnya Alliansregeringens förtroende!

2 kommentarer:

Nemokrati sa...

Höja skatterna kommer vi - efter att högerallianserna alla gjort sitt - alla att få göra, för den skull kommer vi tyvärr inte ha råd med någon välfärd eller något av de förslag som vi dock hade haft råd med om vi inte varit med i EU och lydit under en regering som gett upp vår suveränitet till förmån för miljardkastande i gapet på euroförsvaret som nu ligger i dödsryckningar och flämtar likt en fisk på torra land.

Alliansvännerna klagar på Vänsterns 'ansvarslösa' förslag.

Till det vill jag säga följande: Hur verklighetsförankrat och ansvarigt är det att slänga 25 miljarder rakt i den bottenlösa eurosjön, efter att tidigare ha slösat otaliga miljarder på räddningspaket efter räddningspaket utan att arbetslösheten för den skull gör något annat än ökar samtidigt som utlåningen till företagen minskar medan utlåningen till privatkonsumtionen ökar (fastighetsbubbla) och världsekonomin kraschar pang bom så att priset på pengar skjuter illavarslande i höjden?

Det är till skillnad från sex timmars arbetsdag verkligen rena diskbänksrealismen.

Så, ansvar tycker jag den här alliansen ska prata tyst om.
Och istället tycker jag t ex, att Anders Borg idag ska ta och läsa det finstilta i utkasten till den 'krisfond' på 700 miljarder SEK till euron som ska klubbas på Ekofinmötet extremt noga, om han menar något som helst med att
'ta ansvar', så att han inte med ett EUforiskt förfluget penndrag bara låter euroländerna barskrapa den svenska statskassan helt och hållet.

Som om det inte räckte med miljardrullningen i räddningspaken 2008, och som sagt de 25 miljarder svenska skattekronor i 'förstärkt utlåningskapacitet'till IMF som Alliansen, högt över huvudet på oss väljare,fattade beslut
om 3 mars 2010 - att kastas rakt ner i den bottenlösa eurosjön utöver de 30 miljarder vi redan årligen pumpar in i medlemsavgift - som i sin tur gärna slösas bort på skrytbyggen i Bryssel.
http://www.rod.se/beslutat-i-riksdagen/Sverige-ger-kredit-till-IMF/
http://europeanjournal.typepad.com/my_weblog/2010/05/what-a-waste.html

Efter att i fyra år ha ägnat sig åt att sänka skatter med lånade pengar samt sälja ut vård/skola/omsorg/apoteken/SJ/
ja hela landet till lägstbjudande utländska intresse, så har nämligen alliansregeringen trots allt ändå utarmat statskassan tämligen svårt. Särskilt som vi nu, just på grund av dessa utförsäljningar, allt framgent tvingas betala hutlöst för den service vi tidigare
fick till humana priser i allmänägda elbolag och apotek (paracetamol - i takt med att eurokrisen fördjupas ökar också huvudvärken).

Således engångsutförsäljningar på vars förtjänster Sveriges än så länge relativt goda statsfinanser helt och hållet vilar, men inte länge till, om man betänker den hastighet med vilken Alliansen nu även ämnar slösa bort resterande allmänna medel - på räddningspaket efter räddningspaket till banker och det vidlyftiga höger- och undergångsmärkta projekt
som i skrivande stund bokstavligt evaporerar framför våra ögon - EU och euron. Således luftslott som trots sin enorma lättviktighet
ändå är i färd med att krossa hela världsekonomin, kanske i kraft av
sin lika massiva tomhet.
http://www.svd.se/nyheter/utrikes/eurolanderna-bildar-krisfond_4690447.svd

I jämförelse med detta grandiosa isjönkastande av pengar tycker jag ändå Vänsterpartiets förslag är både ansvarsfulla och verklighetsförnkrade - för de innebär ju att någon - t ex någon av de som genom de neoliberala eu-kramarnas fiffliga derivatlekstugeri nu kommer att utblottas totalt - i alla fall får mat i magen och tak över huvudet.

Nemokrati sa...

med högerallianserna menar jag då alla högerallianser som just nu sitter vid regeringsmakten i Europas länder.