söndag, maj 16, 2010

Prövningen har startat för MP

Läser i DN om Henrik Brors kommentarer till MP´s kongress. Jag tror att han har helt rätt att prövningens stund nu närmar sig eller kanske redan infunnit sig. Hur ser väljarna på högre kostnader, mindre frihet att resa och höjd skatt? Jag tror dock att han missar en sak som blivit tydligt under MP´s kongress och det är att man återigen vill göra det mer lönsamt att inte arbeta. Fler ska ha möjlighet att på någon annans bekostnad ta ledigt och förverkliga sina drömmar. Den ekvationen är för mig helt obegriplig.

Vi ska gemensamt stödja den som har svårigheter i livet. Det är därför vi har sjukförsäkring, arbetslöshetsförsäkring osv. Vi ska solidariskt finansiera sjukvård, skola, omsorg osv. Men det MP försöker göra är att vi också solidariskt ska betala någon annans ledighet för att ha olika slag av friår. Det är att utvidga det skattefinansierade området till det orimliga!

Dessutom menar jag precis som SvD kommentaren att arbetslinjen gäller inte för det röd-grön gänget - det underminerar framtidens välfärd, att socialdemokraterna kan acceptera denna utveckling är obegripligt.

1 kommentar:

Anonym sa...

Frågan är, vad gör miljöpartiet tillsammans med kommunister och socialdemokrater om dom värnar arbete och konstruktiv utveckling. Vore mer välkommet (Och mer ideologiskt passande) att istället samarbeta med det borgerliga blocket.
Där behövs gröna tankar, samtidigt som MP:s inställning till arbete och företagande passar med det borgerliga blocket.
Synd att MP väljer kommunister...