fredag, januari 22, 2010

"Så dumma är vi inte" enligt Mona

Jag tittade på morgonens Gomorron Sverige, när man intervjuade Mona Sahlin. Det var väldigt intressant att lyssna på, särskilt när det kom till frågan om Jobbskatteavdraget. I programmet visades en skylt med hur mycket mer i plånboken vårdbiträden, metallarbetare m fl fått - ca 1500-1700:- mer i månaden. På detta fick Mona frågan hur det tänkte göra med dessa skattesänkningar om olyckan är framme ( mitt tillägg) och S-V-MP vinner valet. Svaret var ungefär att "vi är ju inte så dumma att vi tänker ta ifrån människor de skattesänkningar de har fått, de är ju uppskattade och inget man vill bli av med. Men om S fått bestämma så hade dessa skattesänkningar aldrig blivit av. Varvid programledaren snabbt och torrt konstaterar att "ni är alltså inte så dumma att ni tar tillbaka skattehöjningarna för då riskerar ni att förlora valet" - varvid Mona i praktiken blir svarslös.

Skälet till bristen på svar är ju att S och Mona skulle vilja och kommer att höja skatten vid en valvinst, men det vill man inte tala om för det kan betyda att man inte kan vinna valet. Frågan som nu blir intressant är ju vad vårdbiträden och metallarbetare säger om detta taktiserande och om man verkligen är beredd att riskera att bli av med en mer än 1500:- i månaden!

Alternativen blir allt tydligare!

1 kommentar:

Anna sa...

Jaa, jag skulle säga att det är
rätt typiskt Mona att måla in sig
i ett hörn. Jag har märkt det tidigare och det är ju tur för oss som tror på alliansen. Det är också
tur för Reinfeldt mfl som ska ha riksdags och valdebattera med henne fram över. Ett exempel på detta var ju som säkert många har hört när hon gick på Rainfeldt om att alliansen har sänkt Sveriges ekonomi och att det absolut inte
hade något med finanskrisen att göra. Då blev hon svarslös igen när Rainfeldt replikerade att
var i Europa kan du hitta en socialdemokratisk regering med bättre ekonomi? Fakta, fakta och
fullt förtroende för alliansen!