torsdag, januari 28, 2010

De avgåendes present

I kväll har SVT rapport  ett inslag om hur tre avgående c- riksdagsmän hotar att fälla den uppgörelse som partiet gjort om energiuppgörelsen. Alla som läst denna blogg vet att jag var väldigt kritisk, ledsen och bekymrad när den ingicks för ett år sedan.
Men sedan den inträffade har vi haft en partistämma där uppgörelsen i praktiken godkänts ( om än i efterhand) och arbetet med att förverkliga klimatdelarna har pågått under hela året. Att när nu nästa del av uppgörelsen ska fullföljas, den vi centerpartister har väldigt svårt för kan man inte byta fot. Det känns dessutom tragiskt att tre stycken nu avgående riksdagsmän bjuder på att hota med denna avgångspresent som hotar att utlösa en regeringskris och underminera Centerpartiet position inför valet. Det är också en avskedspresent!!

 Jag begriper inte var dessa tre riksdagsmän var på partistämman eller vad de gjorde när uppgörelsen slöts - ett agerande nu skadar partiet och bidrar till att öka risken för att vänsterpartiet styr Sverige i september - det borde få dem att avstå från detta vågspel. Sven - Solveig - Eva skärpning!

2 kommentarer:

Ola Johansson sa...

Jag håller med dig Christer. Det hade ju funnits många tillfällen för dessa om de VERKLIGEN menar allvar, att lämna sin riksdagsplats till någon annan. Speciellt i samband med stämman där ju partiet gjorde detta till sin politik.

daniel sa...

trollface.jpg