söndag, juni 13, 2010

Utmaningen återställd - valet osäkert

Idag presenterat SIFO sin nya opinionsmätning  (se SvD, Aftonbladet, Expressen, SR) och den bekräftar den trend som ett antal andra opinionsinstitut började beskriva de sista veckorna i maj - skiftet till juni, men som SCB skapade osäkerhet ikring. Jag tror att den analys som gjordes av SCB undersökningen att den var "gammal" trendmässigt när den redovisades var korrekt. Men det betyder bara att den utmaning och den kamp som var på G nu får all den energi som behövs för att Allianspartierna ska kunna vinna i höst.

Dock är det ju så att SIFO bekräftar alla aktuella undersökningar att det finns just nu bara två partier som kan vara riktigt nöjda - M och MP i övrigt är alla drabbade av svårigheter. Vi har i Centerpartiet en tuff valrörelse framför oss där det nu gäller att kunna synliggöra att välfärden förutsätter ett ännu bättre företagsklimat i Sverige och det därför är väldigt viktigt för alla med en mer utvecklad företagspolitik och lagar och regler som är avpassade för mindre företag, såsom mer dynamisk LAS eller utvecklat trygghetssystem för företagare så att fler vågar ta steget.

Men det stora sossepartiet går just nu mot ett historiskt nederlag där man i opposition krymper partiet till en storlek som sjävlbilden inte motsvarar överhuvudtaget - när börjar den intern kritiken bubbla upp till ytan - det är ett av valrörelsens frågetecken!

Inga kommentarer: