onsdag, juni 16, 2010

Sahlin - out of touch - hånfull och pressad

Lyssnar på partiledardebatten i Riksdagen och Mona Sahlins inlägg och den debatt som följer av det. Sahlins beskrivning av verkligheten är helt utan kontakt med verkligheten. När internationella bedömare hävdar att Sverige under Alliansregeringen har fört den smartaste och klokaste ekonomiska politiken i Europa under den ekonomiska krisen så försöker Sahlin säga att allt är förött av oansvarig ekonomisk politik. När den svenska ekonomin vänder snabbare än vad någon vågat tro så påstår hon att vi är i utförsbacke. När arbetsmarknaden vecka för vecka blir allt bättre enligt tillgänglig statistik så påstår hon motsatsen.

Mona Sahlins svartmålning av Sverige och vår utveckling motsägs av den faktiska verkligheten och det är nog ett viktigt skäl till han hon har så dåliga förtroendesiffror.

Sedan är det beklämmande att hon förfaller till att kalla partiledarkollegor feg - då är man pressad!!

Läs DN, SvD, Aftonbladet

2 kommentarer:

Anonym sa...

Mycket bra inlägg! Jag undrar också när alla i Sverige skall vakna upp och förstå att vi klarade oss bra tack vare Aliansen!!

Mikael Andersson sa...

Håller verkligen med om att Mona Sahlin har tappat verklighetsförankringen. När ekonomer världen runt hyllar Allliansregeringen för hur de skött Sveriges ekonomi och tagit Sverige till att var det bästa landet i Eouropa faller hennes kritik platt.

Tycker att Mona Sahlin har förvånatsvärt höga förtroendesiffror, att någon överhuvudtaget kan ange att de har förtroende för henne är högst märkligt!