tisdag, mars 02, 2010

Ärligt besked från vänstergänget

Så kommer då beskedet enligt DN att vid en röd-grön seger avskaffas RUT avdraget för hushållsnära tjänster. Det är bra att man nu är ärlig och berättar vad man står för. Men det är förvånande att man så lättvindigt avfärdar 12 000 arbetstillfällen och avfärdar nya kvinnliga företagare och arbeten som i många fall har gått till kvinnor. Vi kommer alla ihåg vilka kraftord som användes kring krisen i fordonsindustrin och särskilt SAAB, det rörde direkt 3000 arbetstillfällen. När man nu med ett pennstreck ska dra bort mattan för 12 000 jobb då marknadsförs det som en rättvisereform. Sämre och värre har aldrig det ordet använts - det är ett slag i ansiktet på alla dem som fått ett jobb och alla dem som fått en något lättare vardag.

1 kommentar:

Anonym sa...

Det försvinner inte 12000 jobb
där har du helt fel. ROT är redan etablerat så där kommer jobben i stort fortsätta RUT där är det mesta subventionerat
75% av de som anställs inom RUT är arbetslösa för dessa får arbetsgivaren bidrag för att anställa dessa. Så det blir staten som får dels subventionera anlitaren sedan även arbetsgivaren.
En dag måste dessa företag stå på egna ben staten kan inte i evighet subventionera städjobb för överklass.

Det som håller uppe husarbete som egentligen ihopslagningen av RUT och ROT formellt heter,
Är ROT för det ger så mycket kringjobb, handeln, tillverkning,transport bl.a
Medan RUT endast ger engångsinköp för städfirman till disktrasor moppar.
Så effekten av RUT resp ROT är gigantisk.
Det måste bli ett slut göda överklass med alla former av skattesänkningar avdrag, bidrag. Detta medan sämre bemedlade får högre avgifter betalar högre skatt på lika inkomst och inte varken får eller har råd utnyttja tjänsterna som erbjuds enbart till överklass.