onsdag, mars 24, 2010

Äntligen en årsredovisning - som visar Miljöpartiets misslyckande!

Den som följt mitt bloggande det senaste halvåret vet att vi diskuterat landstingets miljöarbete och den miljöplan som vänstermajoriteten med MP som påhejare utarbetat och drivit igenom. Min och Allianspartiernas kritik har varit att det saknats underlag för hur landstingets miljöpåverkan ser ut och om de mål som fastställdes 2006 har uppnåtts eller ej.

Efter mycket tjat som inte givit resultat, fick jag idag tills slut landstingets årsredovisning, inkluderande miljöredovisning. Den visar vid en enkel koll att de tre åren med MP vid rodret har inte inneburit att vi klarat alla målen i landstingets miljöplan. På vissa områden har det gått bakåt. Årsredovisningen visar också att vi trots löften om motsatsen inte fått något underlag för de nya mål som majoriteten så svepande lade fram i förslaget till miljöplan för kommande år

Återigen visar det att Miljöpartiet är mer angeläget om svepande formuleringar och yvigt beslutsfattande än reella resultat. Men att skriva det kanske är att, för att citera en regionalt känd miljöpartist, att slå in öppna dörrar. Det visste vi väl alla sedan tidigare!

Inga kommentarer: