måndag, juli 05, 2010

S fast i industrisamhället

Lyssnar på Nya jobb debatt mellan Peter Eriksson, Sven-Erik Österberg, Annie Johansson och S-O Littorin. Det är några saker som framträder tydligt:
1. Österberg och S är helt fast i industrisamhället och all argumentation bottnar i att det är dess logik och föreställningar som ska styra politiken.
2. S förstår inte behovet av en stark tjänstemarknad med olika typer av jobb. Man ser ner på tjänstejobb som inte kräver civ. Ing. utbildning, vilket är beklämmande.

Sedan begår Littorin misstaget att vid diskussionen om LAS säga till Annie att en uppluckrad LAS inte skapar nya jobb. Det är fel. På samma sätt som ökat arbetsutbud bidrar till fler jobb, så bidrar ökad flexibilitet på arbetsmarknaden till ökat antalet arbeten. Det finns väldigt bra forskning kring detta. Så här har moderaterna en blind fläck!

Till sist det är en frejdig debatt men Österberg drar sig inte för härskarmetoder mot Annie - det är bedrövligt.

- Posted using BlogPress from my iPhone

3 kommentarer:

Sirpa Åhr sa...

Hej!
Härskär tekniker behöver den som inte klarar av debatter på ett annat sätt. Annie är mycket bra debattör, men håller med dig, vore bättre att slippa dessa metoder.
Svänsterpartierna är desperata, Välfärddsparti o. annat. Min blogg, http://sirpahr.centerpartiet.net
MVH Sirpa Åhr

Anonym sa...

och trycker ner lönerna i botten för de svagaste på arbetsmarknaden.

Christer Jonsson sa...

Det är inte sant att löner trycks ner dessutom är det så att ett arbete är bättre än ett arbetslöshetsstöd. Med e tt första jobb kan ett nytt bättre betalt lättare erövras.