måndag, juli 12, 2010

Arbetslinjen roar Sverige!

Idag i DNs kulturdel kunde man läsa följande:

Sedan a-kassereformen gjorde det dyrare för skådespelare att vara arbetslösa har det blivit populärare att springa i dörrar och dra sexskämt på Sveriges utomhus­teatrar under sommarmånaderna. Numera vill även skådespelare från Dramaten och Sveriges stadsteat­rar ta del av mångmiljonindustrin Buskis AB.

På ett enklare och tydligare sätt kan det inte förklaras det som Mona Sahlin och andra vänsterargumentatörer har undrat över - hur kan ändringar i A-kassa ge fler jobb.... Jo genom att man blir mer intresserad av att använda sin arbetsförmåga istället för att låta den vila. Det driver fram nya lösningar och nya erbjudanden, inte bara inom kulturområdet.

Jag tror inte det var Alliansregeringen ambition att just öka kulturutbudet särskilt sommartid, men det får man väl ändå säga vara en positiv sidoeffekt av reformerna för att öka arbetsutbudet. Så arbetslinjen har också blivit en kulturreform, men jag skulle också säga att just detta exemplet talar för att det är en hälsoreform - många människor skrattar sig igenom dessa olika förställningar - det skapar hälsa!

Så den som vill bevara sommarföreställningarna runt om i Sverige har fått ännu ett gott skäl att rösta för en fortsatt Alliansregering - för det är väl ingen som tycker att detta är ett buskisargument;).

Inga kommentarer: