tisdag, juli 06, 2010

Dirty tricks från de rödgröna!

Igår var jag på ett av FORES seminarium om liberalism där Maud O och Peter E. Det var en stundtals bra debatt och stundtals rätt mycket gyttja vilket Peter E MP inledde med att kasta i sitt inlägg redan från början. Men det som var sorgligt för att inte skriva kränkande var när Peter Eriksson mot slutet av debatten säger till Maud
- Du kommer avgå innan jag och Maria lämna som språkrör - redan på valnatten i höst....Och sedan säger han, jag slår vad om 100:- att det blir så.

Jag uppfattade det som kränkande men mest som dålig debattetik. Men när jag senare på eftermiddagen läste Aftonbladets Almedals blogg där man spred ryktet att Maud skulle snart avgå och därefter Expressen idag där man kör som huvudnyhet att Maud ska avgå snart och börjar spekulera i efterträdare.

Det är uppenbart att själva ryktet inte är sant - det finns ingen partiledare som i inledningen av en valrörelse förbereder sin avgång, så ej heller Maud Olofsson. Men det mönster som avtecknar sig är något helt annat och det är så att denna rykteskampanj är resultatet av en medvetet lögnkampanj från de rödgröna som bl a Peter Eriksson var en kommunikatör av.

Det är beklämmande att de rödgröna väljer negative campaigning och att en partiledare så tydligt deltar i den. Men det säger något om hur makthungrigt MP är och det är ju ett bra besked - ändamålet helgar medlen uppenbarligen.

2 kommentarer:

Anonym sa...

vore väl bra om hon lämnade kanske centern kan bli som förr igen ett folkrörelseparti inte styrt av stureplans centern.

Christer Jonsson sa...

Vi är inte styrda av någon Stureplanscenter. Folkrörelse måste man kunna vara i båda stad och land och företräda social liberala värden. Företagande, trygghet och valfrihet är värden som båda landsbygd och stad behöver - det står centern för