lördag, december 05, 2009

Bra att du lyssnade Husmark!

Jag bloggade häromdagen om de uppenbart orimliga konsekvenser som de nya reglerna för sjukförsäkringen skapat för svårt sjuka människor. Debatten tog särskild fart när ett antal onkologer sade ifrån om de orimliga konsekvenserna. Det känns bra att socialförsäkringsministern sent igår på en presskonferens som refereras av DN, Ekot och Barometern tog reson och lyssnade till kritiken och presenterade förändringar som gör lagen entydig.

Det är många som varit upprörda de senaste dagarna och bloggkollegan Anders W Jonsson gör en bra beskrivning av varför det blev galet. Jag är övertygad om att förändringarna i sjukförsäkringen är i grunden goda men när man gör så stora förändringar så kan uppstå oavsedda effekter. Det kan ske på fler områden och därför tror jag det är jätteviktigt att regeringen tillsätter en särskild granskning av hur lagen fungerar så att eventuella åtgärder kan vidtas snabbt om fler oavsedda effekter uppstår. Det bör vara Husmarks nästa initiativ!

2 kommentarer:

Mikael.R.Nilsson sa...

Jag gillar inte att Husmark-Persson skyller på försäkringskassans personal. Dem tolkar ju reglerna rätt. Nu ska det ändras då hoppas man det blir bättre.

Kraxpelax sa...

VARSEL