tisdag, december 09, 2008

på gränsen till sexism....

Igår presenterade Centerpartiets kommunkrets i Nybro vem man avser att föreslå som ny gruppledare och kommunalråd - det blev Christina Davidsson. Hon är en rapp och kunnig politiker med erfarenhet både från konkret vardagligt partiarbete, folkrörelse arbete i SV och inom kommunpolitiken både i landsting och kommun. Hon är välförberedd för detta uppdrag och har en tydlig egen bas att stå i det kommande arbete.

Men jag måste erkänna jag blev en aning trött igår. Vad är det media gör till den bärande tesen/budskapet jo att hon är gift med Stig Davidsson, dvs avgående gruppledare för centerpartiet i Nybro. Det är mycket tveksamt om man behandlat en man på samma sätt!! Till och med det annars jämställda ibland över gränsen politiskt korrekta Radio Kalmar gör det till en central del i utfrågningen av Christina. Bedrövligt! Arbetet med jämställdhet har pågått länge och det är länge sedan vi avskaffade sambeskattningen och mannens rätt att bestämma över kvinnan... men när en kvinna i ett förhållande föreslås till ledare då blir det relationen till mannen som blir en av huvudfrågorna.... Vi har en del kvar att göra på jämställdhetens område och media i länet har en del kvar att göra på sitt sätt att presentera och intervjua kvinnliga ledare.
Dock hyser jag ingen tvekan om att Markus Lund får en ny värdig opponent i Christina, till och med så att han framöver kanske kommer att sakna kombattanten Stig....

Inga kommentarer: