måndag, december 29, 2008

DN och det politiska året

DN publicerar idag en sammanställning av årets politiska händelser.Det är en i raden av något slag av årskrönikor. Som vanligt när media av olika slag beskriver politiken så intresserar man sig mest för händelser och inte för politikens resultat och konsekvenser. Det är lite sorgligt eftersom det leder till en stundtals väldigt ytlig och förenklad beskrivning av politikens påverkan på människors liv.
Jag kan ju tycka att det blir lite udda att när man gör en årskrönika för politiken 2008 inte säger något om att vi detta år i Sverige haft fler i arbete än någonsin i modern tid, eller att för första gången på väldigt länge bröts utvecklingen mot allt fler med sk förtidspension. Det är också intressant att notera att vi under några få månader haft en varselutveckling som vi inte heller sett i modern tid samtidigt som Svenska folket hade den högsta disponibla inkomsten sedan man började mäta. Allt detta är konsekvenser av politik, bra och dåligt. Det är ju detta som betyder något för samhällets utveckling. Det politiska spelet är kanske kul att följa och lite mer spektakulärt, men ger inte så mycket av stor betydelse för utvecklingen av samhället. Om man gör en årskrönika kanske man kunde spegla även innehållet i året.

1 kommentar:

Anonym sa...

Återigen så märker man i DN att de inte är särskillt skärpa med vad de tycks vilja skriva om.

“Men den personliga integriteten tog hem ett par viktiga poängsegrar. Varje framtida regering, oavsett färg, får skärpa argumentationen på området i fortsättningen.”

Knappast DN!.

Det blir ett nog ganska makabert våldtäckt på det svenska folket successivt. Eftersom de vet vad de planerat ett tag nu, det här är ingenting de kom på just i sommar, utan planerat strategiskt för att lägga upp. Lagom lämpligt kom det i samband med fotbolls VM, då de tyckte att ingen skulle ha märkt det. Hade vi vunnit så hade det nog varit förmodligen lättare att ta det då, vilket förmodligen låter ganska kontroversiellt spekulerat, men det är vad den obehagliga känslan i magen och logiken säger.

Kan bara varmt säga välkommen till diktaturen nu, och hälsa dess broder IPREDs ankomst i april, sedan kommer det ta ungefär 1-2 år, innan vi börjar se våra första offer, dvs på folk som inte ingår i deras "mönster/normalisering", för det är än så länge känsligt, men ju mer folk vänjer sig och ser att “inget” händer så går det på lögnen, sedan smäller det till.

Lycka till folk som väljer mellan M och S till nästa val, för både Mona och käre Fredrik har visat sin ståndpunkt till detta.