fredag, oktober 31, 2008

Handslag är inget värt!

Idag kom tyvärr beviset för att det går inte att göra kompromisser med den nuvarande majoriteten och lita på att de står för något! Vid fullmäktige i juni enades vi över partigränserna om att tillsätta en gemensam arbetsgrupp kring primärvårdensutveckling. Vi hade då haft en väldigt tuff debatt som riskerade att leda till att primärvårdsfrågan blir en total konfrontationsyta i vårt län. Vilket vi från alliansgänget kände att vi ville inte bidra till det utan ge det en chans att bli denna madatperiodens stora fråga där vi kompromissade ihop oss.

Grunden för den kompromissen var att vi från båda sidor i det samtalet skulle gå in utan våra favoritbegrepp och förutfattade bestämningar. Från Allianspartierna drog vi tillbaka vårt yrkande om hur vi menar att primrävården bör utvecklas framöver.

Efter detta beslut har vi ett antal gånger informellt ställt frågor till majoriteten och Anders Henriksson om det inte är dags att starta arbetet. Men inga reaktioner har vi fått annat än svepande svar. Tll dagens au hade vi därför gemensamt lämnat in en skrivelse där vi begärde att gruppen ska tillsättas så att den gemensamma kompromissen och beslutet skulle hedras och vi skulle kunna få till stånd ett gemensamt samtal.

Men tyvärr valde majoriteten och Anders Henriksson att vanhedra kompromissen genom att ensidigt säga att det blir ingen grupp, utan den ska kopplas till den proposition som kommer om vårdval i Sverige. En koppling som vi från Allians hade släppt.

jag kan bara konstatera att det går inte att kompromissa med Anders Henriksson, hans handslag är inget vä'rt när han tror att han ska tjäna politiska poänger. För det "nöjet" väljer han att låta primärvården blir en reell konfrontationsyta i länet. Det är inget klokt beslut - än en gång visar det sig att Anders väljer konfrontationens och högmodets väg. Tyvärr!

Inga kommentarer: