onsdag, maj 18, 2011

Läs detta Jessica!

I landstinget i Kalmar län och i länets tidningar har vi då och då en debatt med olika miljöpartister kring alternativ medicin. Den senaste tiden har det bland annat rört Homeopati som är helt utan evidens, men det finns miljöpartister som vill att det ska användas i den evidensbaserade vården.

Idag har ett antal miljöpartister en väldigt bra debattartikel i SVD kring alternativ medicin och att vurmandet för den inte hör hemma i miljöpartiet. Min lilla undran är om Jessica Rydell, landstingsråd för MP, skulle kunnat skriva under den debattartikeln. Det vore särskilt värdefullt med en kommentar eftersom just MP landstingspolitiker från Kalmar län pekas ut i artikeln. Det säger något om hur detta uppfattas! Så Jessica en liten kommentar på bloggen skulle duga fint för min del som en tydlig markering att också du anser att vurmande för alternativ medicin är något som inte hör hemma i Miljöpartiet eller i landstingspolitiken!

1 kommentar:

LeoB sa...

Är inte viktigare att se till att den vård som ges är bra och ofarlig? Hur har t ex landstinget hanterat den här informationen (som ju säger att antidepressiva medel i de flesta fall inte alls hjälper, men kanske skadar):

Fournier, J. C., DeRubeis, R. J., Hollon, S. D., Dimidjian, S., Amsterdam, J. D., Shelton, R. C., & Fawcett, J. (2010). Antidepressant Drug Effects and Depression Severity: A Patient-Level Meta-analysis. JAMA, 303(1), 47-53.
doi:10.1001/jama.2009.1943

.. benefit of antidepressant medication compared with placebo .. may be minimal or nonexistent, on average, in patients with mild or moderate symptoms.