lördag, januari 07, 2012

Inga hyrläkare!

Läser i media att vänsterpartiets kongress på förslag bland annat från Kaj Raving (Nybro) att man vill förbjuda bemanningsföretagen eftersom man anser att det innebär otrygga arbetsförhållanden. Det är intressant! Särskilt med tanke på att Vänsterpartiet tillsammans med övriga röda i landstinget i Kalmar län slagit rekord under 2011 i utnyttjandet!!! av hyrläkarbemanning....Radio Kalmar redovisar i veckan att utnyttjandet utökats med 10 miljoner under 2011 jämfört 2010.

Med tanke på den politik man nu vill påtvinga hela landet, vore det väl bra om man gick före i landstinget i Kalmar län och slutar utnyttja hyrarbetskraft och stoppar användandet av hyrläkare. Men det är klart - då skulle den politiska oförmågan att klara rekryteringarna till landstinget synas. Så jag är övertygad att vänstern tillsammans med övriga röda kommer fortsätta att hyckla och utnyttja personal från bemanningsföretag!

Läs Radio Kalmar, Dn, barometern, Östran

4 kommentarer:

HumanLabRat sa...

Det vore ju superbra om vi blev av med hyrläkare som kostar skjortan för landstingen och som medför att patienterna inte får någon kontinuitet i sin kontakt med läkare. Hela tiden en ny som börjar om från början eftersom man inte har någon kännedom om patienten. Knappast ekonomiskt försvarbart och inte vidare bra för patienternas hälsa!

Pär Forslund sa...

Man ska komma ihåg att bemanningsföretag förbjöds första gången 1935, och tilläts inte igen förrän 1992. Det är alltså inte något nytt och oprövat som föreslås, utan en återgång till normaltillståndet. Vad gäller hyrläkarna, så försvinner ju inte läkarna föratt hyrsystemet avskaffas. Dom får väl helt enkelt söka anställning istället.

Pär Forslund sa...

En grej till förresten.....

Landstingen i Kalmar gör inte alltid som Kaj Raving vill. Vänstern har nämligen inte egen majoritet. Att hans eget län inte går före och visar vägen, kan han knappast lastas för

Christer Jonsson sa...

Bara för att man förbjuder något försvinner det inte - eftersom problemet kvartstår. Även under den period då man officiellt inte fick ha hyr personal hade man det... I landstingen har man väldigt länge, även före 1992 hyrt in doktorer. Varför, därför att det finns en brist på personal, man har tillfälliga behov av personal och det finns individer som inte vill ha fast anställning. Det är därför som förbud inte löser några problem, vid sidan av att det tar bort avtalsfriheten för både individer och företag.
Varför skulle inte Vänstern vara ansvarig för att landstinget i Kalmar län år efter år under rödgrönt styre ökar mängden hyrpersonal.... det är klart man är!! Annars har man inte i majoriteten att göra. Jag förväntar mig fortfarande att man nu vidtar åtgärder!!