tisdag, april 26, 2011

När blev isolering en framgångs faktor?

I Påskhelgen lät landstingsstyrelsens ordförande i Jönköping meddela att man slutar samtala med sina grannar om framtiden och om hur samverkan i nya regioner ska se ut.
Enligt radio Kalmar säger han: - Vi har bestämt oss så vi behöver inte delta i några samtal....

Tala om att vara isolationistiskt i sitt sätt att uttrycka sig!! Att i vår tid tro att lösningen till framtidens utmaningar ligger i att inte delta i samtal och att pröva samarbetsmöjligheter, eller att se sitt eget landsting som en isolerad ö där man gör som man själv tycker utan beroende av andra är närmast komiskt. Verkligheten vi lever är ju helt annan, den visar ju på att vi blir allt mer beroende av varandra. Att då inte delta i samtal som man blir inbjuden till är provokativt och obegripligt. Jönköpings läns landsting är ingen isolerad ö och borde inte bete sig som en sådan! Jönköping satsar ju hårt på att vara logistik centrum... tala om att vara beroende av relationer, men det verkar man inte har förstått.

Till sist vill jag bara skriva: jag respekterar att moderater och sossar i Jönköpings län inte tror på nödvändigheten av större regioner, men att sluta delta i samtalet det begriper jag inte!

Inga kommentarer: