tisdag, april 05, 2011

Några funderingar från dagens nyhetsflöde!

I dagens Barometern (ej på webben) redovisar man att BUP skolan för barn och ungdomar som är en längre tid på barn och ungdomspsykiatrin fortfarande är i dåliga källarlokaler. Det är anmärkningsvärt att det får fortsätta och att man trots tidigare löften från vänstermajoriteten intet ändrat detta och uppenbarligen finns det ingen plan för det heller. Jag tror det är dags att anmäla frågan till arbetsmiljöinspektionen. Men det är klart kommer väl landstinget med sin aptit på viten vänta till ett sådant är utfärdat. Arbetsmiljöhanteringen i landstinget fortsätter att vara en sorglig historia!

I lördagens Östran uttalade jag mig om planerna på invigningen av Boda projektet. Och i den intervjun finns uppgiften att invigningen inklusive marknadsföring kostar ca 600 000 kronor. Idagens Östran försöker man korrigera denna bild med att det är 100 000 till invigning och 500 000 till marknadsföring inklusive en webb plats. Jag vet inte men jag tycker inte det i grunden ändrade något. Det är fortfarande ett projekt som gått överstyr där kommunen prioriterar 600 000 kronor till något som är en extravagant satsning istället för att satsa dem där de behövs - i skola, barnomsorg och äldreomsorg. Det är stöld från de viktiga områdena i kommunens ansvar!

De senaste dagarna har det skrivits om att rehabgarantin som Alliansregeringen har infört har misslyckats. En Anders W Jonsson visar i en kommentar att det är inte korrekt. Det är i huvudsak landstingen som misslyckats eftersom de använt resurserna till att finansiera egen verksamhet som tyvärr inte haft kompetens istället för att upphandla den. Detta signalerar att det är dags att syna resultaten i vårt län, där så här lång få patienter fått del av garantin och i princip alla pengar stannat inom landstinget, frågan är med vilka resultat?

Inga kommentarer: