torsdag, september 18, 2008

fall inte för Sirenens lockelse!

I dagens Östra Småland påstås det att vänstermajoriteten i Kalmar är under upplösning, inte så förvånanade efter så många år av misslyckat politiskt ledarskap. Droppen påstås vara Miljöpartiets solouppträdande från tid till annan.
Som det sanna makt parti socialdemokraterna är tror jag inte det är det som är orsaken. Nej det är insikten att man i nuvarande konstellation kan förlora nästa val och då funderat hur kan vi göra för att förhindra en maktförlust 2010. Jo vi byter partners och tar fram maktens locktoner och ser om vi kan locka något parti som varit utan makt i Kalmar länge... Det vore förskräckligt om något alliansparti och särskilt mina partikamrater skulle falla för denna lockelse till makten och rädda Johan Persson ytterligare någon mandatperiod.
Mitt råd är ÖKA oppositionsarbetet och ta vara på det faktum att nuvarande vänstergäng lett kalmar in i en återvändsgränd. Skapa därmed förutsättningar för ett riktigt maktskifte kan ske 2010 med ett större Centerparti i ledningen.
Det alliansparti som faller för dessa maktens locktoner tar ett stort ansvar både lokalt, regionalt och i viss mån nationellt för att undergräva möjligheterna att bryta s partiets ambitioner på maktmonopol.
GÖR INTE UPP kan jag bara uppmana allianpolitiker i Kalmar!

Inga kommentarer: