måndag, mars 10, 2008

enparti kommunen Emmaboda

Förra veckan lanserades Emmaboda kommuns nya hemsida. Alla sade sig vara stolta och glada över denna uppfreshning. I kväll, mändag, var Alliansen näringslivsgrupp samlad och då berättar man att man börjat skärskåda den nya websajten och funnit att enbart socialdemokrater är den politiska kontakten för kommunens olika verksamheter. Man redovisar inte vem som är ledamot var eller hur man når dem. Framträder enbart det stora röda enpartiet, som vet och kan och som är vana att styra.

Vill du något - kontakta oss, socialdemokratiska företrädare, det är ändå vi som bestämmer.

Det är skandalöst att inte demokratikänslan är större hos det stora röda partiet, det gör mig både bekymrad och besviken. När detta nu blir affär i kommunen kommer man att slå i från sig och säga att så tänkte vi inte. Men om inte ryggradskänslan sade i från så brister det i synen på hur den lokala demokratin ska fungera. Om man jämför med s-styrda nybro så blir skillnaden enorm. Skillnaden synliggörs också på andra områden.
Emmaboda har fått ett dåligt företagsklimat och den nya websajten illustrerar detta med ännu en pusselbit. Om man klickar in sig på näringslivssidan, så finns ingen koppling till företagarorganisationerna eller det företag Emmaboda kommun är delägare i - Centrum Sydost som ska vara ett stöd för företagsutvecklingen i kommunen. Jämför man med Nybro så finns där flera externa länkar med kopplig till bland annat Nybro företagsgrupp. Att ha sådana länkar är det minsta man kan begära.

Summan är, släck ner - gör om - gör bättre - ta bort enparti kommunen Emmaboda.

Inga kommentarer: