onsdag, april 04, 2012

ambulans på norra öland

Jag har idag besökt Ambulansstationen i Borgholm för att ta reda på läget vad gäller bl a ambulansverksamheten i Löttorp och deras möjligheter att bli en riktigt integrerade tillsammans med Borgholmsgänget. Tyvärr visar det sig att inget har hänt sedan vi var där med Alliansgänget förra året. Det finns bland personalen en betydande besvikelse över att de löften som ställdes ut när man gick från att vara privat till en del av landstingets verksamhet inte har infriats och inga besked ges.
Jag fick i handen ett antal frågor som man ställt till ansvariga landstingsrådet Lena Sgerberg och där är två frågor som jag anser vara helt centrala:
- varför ska de som bor och lever på norra öland ha sämre ambulansnivå än resten av länet, varför är det fortfarande en beredskapsverksamhet som har 5 minuter istället för 90 sekunder till utryckning?
- varför är det rimligt att personalen som arbetar för löttorpsambulansen har sämre arbetsvillkor än andra, vilket gör att de jobbar många helger och inte som tänkt kan arbeta på Borgholmsambulansen för att få vara med om fler utryckningar mm.

Nu har jag förstått att Lena Segerberg m fl sossar ska dit om en vecka - hoppas de har bra svar med sig!

Inga kommentarer: