onsdag, mars 30, 2011

Nej till återställare

Häromdagen skrev jag här om hur det blev väldigt uppenbart att sossarnas nye partiledare ser allt annat än offentlig drift av välfärdsverksamheter som undantag som egentligen inte är önskvärda. Idag gör Kenneth Johansson en väldigt bra markering i en debattartikel på Newsmill om att vi som centerpartister inte kommer vika från idéen om att utveckla patientens möjlighet och rätt att välja. Vi slår vakt om den gemensamma finansieringen, vi tycker det är oerhört viktigt med kvaliteten uppföljning och tillsyn av alla välfärdstjänster oavsett driftsform. Det har sossarna aldrig prioriterat och Juholt verkar heller inte bry sig, han leder ånyo sossarna in i återvändsgränden att formen är viktigare än innehållet, det är bara att beklaga. Men det gör det än angelägnare att markera att vi som centerpartister kommer intematt vika ner oss, vi står på patientens sida inte de offentliga monopolens sida som sossarna nu ska göra!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Nej ni står inte på patientens sida driftform har inte med innehållet att göra. Ni står på företagens rätt att göra vinst på de gemensamma och inte ens skatta för vinsten! För det är precis vad som sker. dessa företag tar dessutom bara gynnsamma ekonomiskt lönsamma patienter. resten får offentliga ta hand om.

Christer Jonsson sa...

Kära anonym! Ditt påstående är inte korrekt! Om vi tar vårdvalet som exempel så innebär det att de privata såväl som offentliga aktörer som vill erbjuda primärvård måste ta hela ansvaret för patienten, på likvärdigt sätt och man har inte rätt att neka att lista patienter. Det är patienten som bestämmer var man vill ha sin primärvård och det är det Juholt och det nya s gänget är emot eller väldigt tveksamma till!!

Anonym sa...

Kära Christer vad man inte får och vad man gör är två skilda saker givetvis vill de privata göra vinst det är målet då vill man inte ha olönsamma diagnoser. Man specialiserar sig på de lönsamma bitarna man bestämmer själva vad man erbjuder.en sån sak kan aldrig det offentliga göra. så dels fåvi betala skatt till dessa privata föetag som omsätter det i vinst samtidigt som vi själva det offentliga får ta hand om de olönsamma sakerna.