söndag, januari 18, 2009

Alternativet förskräcker

Under hösten har stödet för Alliansregeringen ökat alltmer, och det bevisas återigen idag när resultat från SKOP redovisas i bl a DN och SvD. Alliansregeringen har det högsta stödet som någon regering haft sedan 2003 - det är bra!

Jag måster erkänna att jag väntat på att alla de som röstade fram regeringen skulle upptäcka att de fick en regering som inte var en Persson regering som skapar utanförskap utan levererar något annat - mer möjligheter till arbete och inkomster. Jobbskatteavdraget som ger 1000:- mer i månaden till de allra flesta med ett arbete gör skillnad och det märks i plånboken. Men jag tror också att Alliansregeringens väljare också börja upptäcka vad skulle vara alternativet - en röd grön röra där de rödaste värderingarna gör sig alltmer gällande. Föreställningen av Lars Ohly som finansminister eller utrikesminister bidrar säkert till att det alternativet förskräcker. Därför är det väldigt bra att Mona Sahlin bröt den odemokratiska sossetradtion som funnits att man alltid säger att man ska bilda regering med egen majoritet trots att alla kan inse att de inte kommer att ske. Istället visar hon upp sin politiska plattform för en framtida regering det är bra - det stärker väljarnas inflytande.

Den fasta hand regeringen visat under inledningen av denna kris måste fortsätta, men kompletteras med välavägd finanspolitik för att se till att krisen inte fördjupas i onödan och att välfärden i kommuner och landsting undermineras. Hoppas denna typ av besked kan komma under vintermånaderna, så att man behåller initiativet och visar att man kan leda landet bättre än det rödgröna alternativet.

Inga kommentarer: