fredag, augusti 17, 2012

Nu är det nog!

I snart två veckor har drevet pågått mot Annie Lööf och Centerpartiet, det startade på sund grund men har för många dagar sedan förlorat sitt innehåll och riktiga betydelse. Låt mig för att vara tydlighet extravaganser som tillväxtverket unnat sig på skattebetalarnas bekostnad är och var inte ok. Inte heller var det ok att någon godkänt att Näringsdepartementet skulle betala en middag för Centerpartister. Det kan säkert vara så att kostnaderna för departementets julfest var i högsta laget, men fråga era arbetsgivare vad julbordet kostade med underhållning och annat. För det måste vara så att även om man är anställd i kommun och stat så har man som personal rätt till både personalfest och julfest. Dessutom innehöll julfesten också utbildningsmoment! Annie och departementsöedningen har konsekvent agerat öppet, inget har undanhållits och man ställde den självklara frågan - har vi själva saker att städa upp efter avslöjandet om Tillväxtverket. Och satte igång detta! Och därmed var ju själva sakfrågan under hantering, sedan har drevet i brist på riktiga nyheter fortsatt med nonsens nyheter och det är där det måste ta stopp!

I Kalmar län hade vi för 1,5 år sedan samma typ av avslöjanden som Östran gjorde kring en kultur som hade skapat i landstinget. Men det är värt att notera att när fakturorna hade visats upp och analyserats, landstingsstyrelsens ordförande hade markerat att han insåg allvaret, regler stramades upp så var sakfrågan över. Det är ingen som varken då eller nu hävdar att Anders Henriksson borde avgå eller att han personligen kunde lastas för denna situation. På samma sätt är det nu med Annie Lööf! Hon har som departementsansvariga från början markerat allvaret, markerat genom regelgenomgång, att nu skärper vi detta! Men det är väl ingen som på allvar menar att Annie Lööf eller för den skull Maud ensamma skapat en kultur som gör att man tillåter sig att vara extravaganta på sina håll i statsförvaltningen och då särskilt i Näringsdepartementet. Det man kan som medborgare kräva av Annie har nu gjort, låt nu henne återgå till att regera och utveckla företagens möjligheter i Sverige.

Till sist se är det med förvåning jag läser någon professor som är upprörd över att när media begär ut handlingar i en fråga så informeras ledningen för verksamheten. Det är väl självklart att den som är ansvarig för en verksamhet ska ha rätt till informationen att det sker, det allvarliga är om man försöker fördröja eller förhindra och det har ju inte skett i detta fallet. Om tidningen hade ställt frågan till alla myndigheter, kommuner och landsting om hur detta hanteras så hade svaret i de allra flesta fallen varit likadana - det är klart att vi informerar när någon begär ut handlingar så att man har kunskap i ärendet om/när det blir frågor!

Drevet har nått vägs ände, det blir inte en bättre soppa nu - den blir enbart smaklös!

Läs SvD, Aftonbladet

5 kommentarer:

Tommy Funebo sa...

Du förstår inte problemet. Problemet är inte att Annie gillar att festa till på andras bekostnad trots att hon har en grundlön på 151 000 kr per månad. Problemet är att hon fortsätter producera floskler istället för att göre en pudel.

En pudel var allt som behövdes.

Bengt Held sa...

"Det kan säkert vara så att kostnaderna för departementets julfest var i högsta laget, men fråga era arbetsgivare vad julbordet kostade med underhållning och annat. För det måste vara så att även om man är anställd i kommun och stat så har man som personal rätt till både personalfest och julfest."

Problemet för er c-politiker är att ni står för en extrem förbudspolitik inom alkoholområdet. Ni röstade emot att Systembolaget skulle få ha öppet på lördagar, tillsammans med kd, v och mp. Nu är c som ensamt borgerligt parti emot att Systembolaget ska få leverera hem alkohol till folk, mot dyra avgifter. Sedan när ni ska ha fester bjuds det rikligt med alkohol på skattebetalarnas kostnad när det gäller Näringsdepartementet. Ingen c-politiker funderade då tydligen på vad som gäller enligt riktlinjerna men man kan också fråga sig varför intern representation med c-politiker överhuvudetaget ska bjuda på någon alkohol. I solidaritet med alkoholberoende borde ni ju ha alkoholfritt närhelst c-politiker är närvarande. Eller ni c-politiker är immuna mot att bli beroende? Det är som boken Djurfarmen, vissa regler gäller för andra, vissa regler gäller för "oss".

Bengt

Anonym sa...

Christer, du vet att jag delar din uppfattning gällande möjligheten för offentliga arbetsgivare att få belöna sin personal med fester och dylikt. Allt annat vore hemskt. När ett drev i denna fråga går, råder total moralpanik. Men Annie och hennes support gjorde två stora fel.

1. Hennes bombastiska avhyvling av sin generaldirektör , som ställde henne som moralpanikens moder.

2. Försöket att snygga upp departementets egna notor. Det hade varit bättre att stå upp för dem.

Johnny Petersson
Som råkade representera med en halv flaska vin för mycket vid en avtackning.

Bengt Held sa...

"Christer, du vet att jag delar din uppfattning gällande möjligheten för offentliga arbetsgivare att få belöna sin personal med fester och dylikt."

Men om du och andra vill festa för skattepengar varför är c då för en extremt restriktiv alkoholpolitik. Vad jag vet har inget företag som bjuder rikligt på alkohol gått ut med krav att Systembolaget inte ska få mot dyra avgifter köra hemleveranser. Det har c gjort. Åtgärda hyckleriet Johnny.

Bengt

Christer Jonsson sa...

Tack för kommentarer! Det har helt uppenbart begåtts misstag i själva hanteringen av hela detta förlopp och i vad man belastatskattebetalarna med. Huruvida Annie har tagit ansvar för detta finns uppenbart olika bilder, jag menar nog att när man ser på agernadet och uttalanden så har hon gjort det. Vad gäller frågan om hemkörning av alkohol så är det ju en annan fråga. Men det är ju så att hemkörning av öl och vin finns redan, så Systembolaget fyller ingen själklar funktion där om det inte är för att köra ut starksprit till den som till nöds behöver detta... Däremot driver vi att våra vin och ölproducenter ska kunna ha egen försäljning av det man själv producerar på samma sätt som man har i Finland. Och det politiska läget är då sådant att släååer man fram hemkörningen från systemet utan att ha löst frågan för våra små producenter så kommer det inte bli löst nu. För mig är det viktigare att typ Ängööl i kalmar kan ha en mindre försäljning i anslutning till provningar eller att våra producenter av vin på öland kan ha egen försäljning än att bolaget börjar köra runt med spritflaskor!