måndag, april 07, 2008

tillbaka i verkligheten

En bra semestervecka, jo men tyvärr avslutades den med efterhängsen sjuka som gör att första dagen tillbaka, blir hemma... så kan det gå när man ska vila.

Men händer det något på en vecka? Jo när man kollar i lokalpressen och annat finns det alltid ett och annat:

- Annika Qarlsson som ville inkomstrelatera barnbidraget får fortsatt mycket kritik - berättigad sådan från alla håll. Det känns bra att likabehandlingen av alla barn sitter säkert och att det också väcker en berättigad diskussion kring vad som är hög inkomst, dvs var är det relevant att sätta gränser. För mig illustrerar det att de många årens sosseretorik om hög och låginkomsttagare när det kommer till kritan är väldigt svår att bestämma och om man verkligen ska tala om höga inkomster då är det väldigt få som är berörda i samhället och då blir inomstrelatering av barnbidrag och annat ointressant, mer än möjligen som symbolhandling.

- Landstingsmajoritetens aprilskämt föll inte i så god jord - hamnade mitt i avtalsrörelsen. När man har ansvaret och även annars bör man fundera på vad man kan och inte kan ironisera och skämta om. Det kan aldrig vara kul att underförstått nedvärdera en av landstingets viktigaste personalgrupper - sjuksköterskorna!

- Johnny P har blivit 40 år i förra veckan - fredags! Stort grattis i efterskott. Med din långvariga erfarenhet av landstingspolitiken i Kalmar län kunde det varit 10 år till som du fyllde. Hoppas du hade en bra födelsedag!

- Centerstämman i Blomstermåla blev en stor succé!! 250 pers som lyssnade på Andreas Carlgren, såg Byteatern spela klimatkabaré och dessutom fattade man kloka beslut. Än lever rörelsen, det blir en stor fördel i de kommande årens opinionsarbete, för ett starkare Centerparti och en fortsatt Alliansregering 2010!!

- Grattis Eva!! I lördags valdes Eva Bengtsson Skogsberg till distriktsordförande för Moderaterna i länet. Roligt att en kunnig, engagerad och i lokalpolitiken förankrad riksdagskvinna tar hand om detta uppdrag. Hon kommer bli en stor tillgång för Moderaterna i länet och en bra samarbetsperson i Alliansarbetet i länet.

Inga kommentarer: