söndag, september 30, 2012

Socialdemokratisk pressmeddelandepolitik!

I dagarna har oppositionens budgetperiod inletts med allehanda olika typer av utspel. Uppenbarligen har sossarna nu nått vägs ände med pengarna i budgeten och nu övergått till pressmeddelande budgetering.

Jag tycker det är helt fantastiskt att man kan låtsas helt seriöst att 110 miljoner destinerade till läxhjälp i hela Sverige skulle göra skillnad, för det är vad man på fullt allvar försöker lura i läsarna på DN debatt idag! Om man omvandlar detta till ett anslag för Kalmar län och Emmaboda så skulle det ge länet ca 2,5 miljoner dvs ungefär fem lärartjänster att sprida ut på tusentals barn och ungdomar. I Emmaboda skulle det lite över 100 000 kronor dvs ca 10 timmar i veckan utspritt på 6 skolor eller 1,5 timmar per skola. De politiker som vill bli tagen på allvar och hävda att man gör skillnad bör hålla sig för god för den typen av förslag och debatt.

Nu skulle man ju kunna tänka sig att detta bara är ett enstaka exempel men icke. Anders w Jonsson visar på sin blogg att detta sker även om det sociala området och sjukvården. Det toppas av att partiledare Löfven i ett uttalande säger att regeringen förstår inte problemen och anslår 300 miljoner extra när regeringen avsatt över 4 miljarder. Om S vill hävda att man har ett alternativ bör man inte sänka sig till denna låga nivå av pressmeddelande budgetering. Tyvärr har man en tradition inom området!


Inga kommentarer: