torsdag, september 20, 2012

Men ni ly(s)snar ju inte!

Idag har vi varit på en intressant besöksrunda i Emmaboda med alliansgänget. Vi har bl a mött företrädare för RSMH som är riktiga eldsjälar. De företräder patienter som ofta inte blir hörda i den allmänna debatten och som i många fall som patienter heller inte blir lyssnade på när de får vård. Därför är det viktigt att vi som förtroendevalda möter och lyssnar på bl a företrädare för RSMH.

Det de sa till mig och övriga gruppledare från alliansen är att man upplever att den rödgröna majoriteten är inte intresserad, och inte bryr sig om vad man säger eller vad man skriver. De uppfattar det närmaste kränkande när företrädare som svar på frågan hur man hanterar olika skrivelser från RSMH ger svaret att de finns någonstans i rullorna och har själva inte läst eller brytt sig!

Denna bild blir paradoxal när jag samtidigt i Västerviks tidning kan se att sosseledningen i landstinget varit i Västervik och startat en kampanj för att lyssna på patienterna och att man skapat en särskild APP för detta. Det är ju utmärkt att man tänker lyssna på fler, men steg ett borde väl vara att lyssna på dem som redan nu hör av sig och har synpunkter, annars faller ju all trovärdighet! Så länge man beteer sig så mot dem som hör av sig så framstår ju den nu startade kampanjen enbart som ett påhitt för att få några fler rubriker - men man tänker ändå inte bry sig om vad angelägna patienter och deras brukarorganisationer säger!

Så kära s-företrädare åk hem och gör rätt innan ni skapar nya påhitt!

läs VT här!

Inga kommentarer: