tisdag, augusti 26, 2008

Rädda tandvårdsreformen....

Med sådana vänner behöver man inga fiender, ja det kan jag nog tycka att den av regeringen genomförda tandvårdsreformen drabbats av. Eller vad säger man om följande uttalande:
"Den nya tandvårdsförsäkringen täcker inte nya kindtänder. Dem kan vi klara oss utan. Det anser Kerstin Ekstrand Christiansson, ansvarig för tandvårdsreformen vid Försäkringskassan."
Förväntningarna hos många medborgare var höga inför genomförandet av reformen, men nu riskerar den att hamna i vanrykte för att byråkrater inte inser att tänder handlar om många olika saker. Om man är vuxen och hela sitt liv av olika skäl använt hela sin tanduppsättning när man tuggar så är det inte ok att mötas av beskedet att - du behöver inte dessa tänder -
Tandvårdsreformen skulle bli en lättnad för dem som har större tandvårdsbehov, men inte ge så mycket stöd for oss som oftast inte har det behovet. Solidariskt och bra! Men då kan inte undanta en så stor del av tänderna från försäkringen, då täcker den ingens behov!

Politiskt riskerar detta att bli en black om foten istället för en tillgång i valrörelsen 2010 - en reform som väckte förväntningar, men i realiteten bara gjorde människor besvikna.

Så kära regering, en snabb utvärdering och korrigering av dessa byråkratiskt påhittade dumheterna så att det också blir en tandvårdsreform värd namnet!

Inga kommentarer: