söndag, februari 24, 2008

tufft avslut på veckan för vänstermajoriteten

Det var inge bra avslutning för landstingsmajoriteten. På fredagen knäckte Barometern storyn om de fortsatt stora vakanserna i primärvården. Det man inte skrev om är att antalet hyrläkare ökar i alla delar av landstingets vårdverksamheter. Kostnaderna är nu ganska stora.
Vänsterledare Johnny P har lovat ät upp en hatt om man inte är fullbemannade 2010 ännu finns det inget som talar för att han kommer att undkomma hatten. Men så går det när man säger saker snabbare än man .....
Sedan fortsatte svårigheterna för vänstergänget när det i lördags visade sig att privatläkare i Nybro Emmaboda är bekymrade över landstingets oförmåga att ge besked och likartade besked över hela länet bl a när det gäller möjlighet att köpa diabetessjuksköterske tjänster. Detta löser sig säkert, men det avslöjar de valhänthet som finns både politiskt och administrativt inför hur man hanterar externa vårdgivare. Det är inte nytt utan fanns också under förra mandatperioden. Men den nya majoriteten har skrutit med att nu har man ordning... lördagens artikel visar att så är det inte. Är någon förvånad?

Inga kommentarer: