torsdag, maj 11, 2006

att vara i krigstillstånd

Ledare efter ledare i Östran, sosse ledare efter efter sosse ledare (senast hallengren och Pagrotsky) attackerar nu Centerpartiet, men de borde skämmas! I en tid när mer än 140 000 ungdomar står utanför en arbetsmarknad de skulle vilja vara på, när inträdesåldern på arbetsmarknaden för yngre är den högsta i modern historia - då finns där ingen självkritik, inget ifrågasättande om det man håller på med är rätt. Utan ständigt detta försvar för systemet, det bestående. Östran reprsenterar nu Sveriges absolut mest konservativa parti som ständigt försvarar det bestående, som ständigt tror att det är en fara att pröva nya tankar och idéer från andra länder, som betraktar människor från andra länder som söker sig till Sverige för sociala turister ( även om man just nu inte vill bli påmind om det).
Jag såg inte så mycket av kvällens debatt, men när HSB fick frågan om hur nya arbeten ska skapas så lät han som en riktigt konservativ marknadspolitiker - vi behöver inte göra något arbetena kommer nu av sig själva, var budskapet. Jag inser att det är denna inställning som gör att ungdomar erbjuds 1000 plusjobb i Sverige - i Kalmar län ca 26 stycken. Det räcker inte till en särskilt stor andel av de arbetslösa ungdomarna, några procent - men kalkylen kanske är att det räcker till de SSU medlemmar som står utanför arbetsmarknaden och då är man nöjd.

När 140 000 ungdomar är utestängda från arbetsmarknaden är den en skam att landets statsminister, ministrar av allehanda slag och ledarsidan på Östran trumpetar - det går bra för Sverige. Sverige behöver en ny regering som vågar pröva något nytt - som vill bidra till att unga likväl som vuxna kan finna sig ett arbete och som inte är nöjd med nya statistiska trix och arbetsmarknadsåtgärder.

Inga kommentarer: